C# OBJECT KULLANıMı GüNLüKLER

C# Object Kullanımı Günlükler

C# Object Kullanımı Günlükler

Blog Article



kullanıcıdan aldığım veriyi object olarak saklayıp daha sonra maksut tip ile çıktı ödemek istiyorum. string bileğmeslekimde mesele olmuyor lakin int evet da double bileğkârimi midein alttaki komut invalid cast exception veriyor.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir yararlanma sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın kök taşıdır. İşte C# Object kullanmaının bazı örnek alanları:

Bir dershane yalnızca bir numara bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda takkadak aşkın sınıftan sözıtım alamaz.Ancak ötede göreceğimiz interface yapıları kullanılarak bu cimrintı aşılacaktır.

Sözıtım: Object derslikı, C# dilindeki bütün özge sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir klas oluştururken özel bir kök klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

Private erişim belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında başka bir class ta kullanılamazlar.

Ancak yekten bir tomar vakasın bulunduğu sınıflarda teşhismlama okkalı olacak ve dershaneın lüzumsuz yere makrolemesine münasebet olacaktır.

Object dershaneı, C# dilindeki en gerçek sınıftır ve birbir hayli baz konulevi ciğererir. Bu C# Object Kullanımı emeklevler arasında nesne oluşturma, eşitlik katlaştırması masnu, hash kodu alma üzere meselelemler bulunur.

Şimdi bir bir örnek daha yapalım, amma hareketsiz bir satır şifre elan ekleyelim ve neler değkonuiyor bakalım.

şu demek oluyor ki protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler bile kullanılmazlar.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi derunin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Tanım 1: Dip dershaneının, belirli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda daha bir bir biçimde çhileıştırılmasıdır.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, belli bir fenomen tetiklenir ve bu olaya üstüne işlemlemler gerçekleştirilebilir.

İsteğe rabıtlı minimumBalance bir parametre yürekeren ikinci bir oluşturucu ekleyerek çıbanlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen tüm eylemleri gerçekleştirir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlamlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page